Sormunka

A sormunka jellegű tevékenységek: kiterjednek a lakásban és más helyiségben lévő tüzelőberendezés égéstermékeinek elvezetésére szolgáló kémény — ideértve a tartalékkéményt is —, valamint tartozékainak ellenőrzésére, szükség szerinti tisztítására, műszaki felülvizsgálatára.

Ezen szolgáltatás végzése kötelező a szolgáltató, tűrése kötelező a tulajdonos részéről.

2014. júliusától függetlenül a gáztüzelés esetében kétévente egy alkalommal, míg szilárd tüzelés esetében évi egy alkalommal végezzük az égéstermék-elvezetők ellenőrzését és szükség szerinti tisztítását. Minden kéménytípus esetében négy évente műszaki felülvizsgálatot végez a szolgáltató. A lakossági felhasználók számára a munkálatokat külön megrendelés nélkül előre ütemezett időpontokban végezzük. A megrendelési kötelezettségekről, illetve a díjfizetésről további információkat talál a Kéményseprési kisokos menüpontban.

A munkavégzés tényleges időpontjáról legalább 15 nappal korábban értesítjük ügyfeleinket. Az értesítés többlakásos, illetve többszintes épület esetén kapualji hirdetmény (plakát), laza beépítésű (családi házas) lakóterületeken az utcasarkon jól látható módon elhelyezett hirdetmény útján valósítjuk meg. A kiértesítés ismételt esetben (pl. első alkalommal akadályoztatás, zárt lakás stb.) címre szóló, tanúk előtt postaládába helyezett, kapura vagy ajtóra ragasztott értesítéssel történik szintén a munka megkezdése előtt legalább 15 nappal.

A lenti ütemezés a 2017. december 20-i, tervezett állapotot mutatja. Weboldalunkon a regisztrált felhasználók a regisztrációkor felvett címmel/címekkel kapcsolatban naprakész ellenőrzési időpontokat találhatnak, mely időpontról ingyenes elektronikus értesítő igényelhető az “Időpontkereső” menüpontban.

2018. évi ellenőrzés és teljes körű kéménytisztítás tervezett ütemezése
1. kerület
2. kerület
3. kerület
4. kerület
5. kerület
6. kerület
7. kerület
8. kerület
9. kerület
10. kerület
11. kerület
12. kerület
13. kerület
14. kerület
15. kerület
16. kerület
17. kerület
18. kerület
19. kerület
20. kerület
21. kerület
22. kerület
23. kerület