Szerencsehozó kéményseprők köszöntötték az új évet

A FŐKÉTÜSZ egri kéményseprői kívántak szerencsét és sikeres új évet a Heves megyei lakosok és elöljáróknak.

„Kéményseprővel találkozni mindig szerencsét hoz, de ha a találkozás mellett valakinek az új évben sikerül még egy szálat is kihúznia a füstfaragók keféjéből, nemcsak megalapozza az egész év eredményességét, de gazdag és termékeny esztendő elébe néz.”

2017. január 9-én az évszázados hagyományt követve az új esztendő alkalmával szerencsehozó egri kéményseprők köszöntötték Eger és Heves megye képviselőit és rajtuk keresztül az itt lakókat. A kéményseprők munkájuk mellett e hosszú múltra visszanyúló tradíció fenntartásával is szeretnénk hozzájárulni a térség sikeréhez. A rendezvényen Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke majd Kovács Balázs, a FŐKÉTÜSZ Kft. ügyvezetője köszöntötte a megjelenteket.

Az Egri Megyeháza Telekessy termének vendégei Dr. Bényi Szabolcs Tamás és Tóth Csaba (Heves Megyei Közgyűlés alelnökei), Dr. Bánhidy Péter (Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke) és dr. Seszták Attila (Heves Megyei Kormányhivatal főigazgatója) ezt követően kitéptek egy-egy szálat a kéményseprő keféből, illetve egy szerencsehozó gombot kaptak emlékül.