Július 1-jén újra elindulnak a fővárosi kéményellenőrzések

A koronavírus járvány okozta veszélyhelyzet elmúltával a FŐKÉTÜSZ Kft. július 1-jével ismét megkezdi az előzetesen meghirdetett (ún. sormunka jellegű) kéményellenőrzéseket Budapesten. A fővárosi kéményseprők a szükséges értesítések kihelyezését már megkezdték. A koronavírus miatt meghirdetett veszélyhelyzet, illetve a fővárosi ingatlantulajdonosok egészségének védelme okán a FŐKÉTÜSZ Kft. 2020. március 17-től szüneteltette a fővárosi kémények ellenőrzését. Tekintettel arra, […]

A koronavírus járvány okozta veszélyhelyzet elmúltával a FŐKÉTÜSZ Kft. július 1-jével ismét megkezdi az előzetesen meghirdetett (ún. sormunka jellegű) kéményellenőrzéseket Budapesten. A fővárosi kéményseprők a szükséges értesítések kihelyezését már megkezdték.

A koronavírus miatt meghirdetett veszélyhelyzet, illetve a fővárosi ingatlantulajdonosok egészségének védelme okán a FŐKÉTÜSZ Kft. 2020. március 17-től szüneteltette a fővárosi kémények ellenőrzését. Tekintettel arra, hogy a Magyar Kormány döntött a korábban meghirdetett veszélyhelyzet megszűntetéséről, így a FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft. július 1-jével folytatja a budapesti kéményellenőrzéseket.

A három és fél hónapos szünet miatt a kötelező kéményellenőrzések áttervezésre kerültek. A szolgáltatás újraindításának érdekében a fővárosi kéményseprők júniusban megkezdték a jogszabály szerinti értesítések kihelyezését azon ingatlanok esetében, amelyek kéményellenőrzése július első felében esedékes. Az év második felében a FŐKÉTÜSZ Kft. ütemezetten értesíteni fogja az ellenőrzéssel érintett ingatlanokat, hogy a jogszabályban előírt kötelező közszolgáltatást maradéktalanul elvégezze a Fővárosban. A kéményellenőrzések újraindításával együtt a személyes ügyfélszolgálat működése is a veszélyhelyzet előtti, szokásos félfogadási rendre áll vissza.