Hírek

Kéményseprős gyerekprogramok az Andrássy úton

2017. szeptember 16-17. hétvégén is az Andrássy út ad otthont az idei Autómentes Nap rendezvényeinek, ahol Simon a kéményseprő is várja az érdeklődőket.

A hőségben jelentősen nő a szén-monoxid mérgezés veszélye

Az utóbbi napok kánikulai időjárása jelentősen növeli a szén-monoxid mérgezés kockázatát. A tragédiák elkerülése érdekében fokozottan figyelni kell az óvintézkedések megtételére.

Családi nap a Gellérthegyen

A FŐKERT Zrt. szervezésében tartott családi nap központi eseménye a felújított gellérthegyi Csúszdás játszótér ünnepélyes átadása.

Szerencsehozó kéményseprők köszöntötték az új évet

A FŐKÉTÜSZ egri kéményseprői kívántak szerencsét és sikeres új évet a Heves megyei lakosok és elöljáróknak.

Közeleg a tél – Indul a fűtési szezon

Az év közbeni jogszabályváltozások miatt 110.000 fővárosi gáztüzelésű kémény ellenőrzésére nem kerül sor idén. A gázkémények ellenőrzése kiemelten fontos a szén-monoxid mérgezések megelőzése érdekében.

Nyáron is halálos veszélyt jelent a szén-monoxid

Nyáron is fennáll a szén-monoxid mérgezés kockázata. Az óvintézkedések elmulasztása a legutóbbi, két emberéletet követelő szén-monoxid mérgezéshez hasonló tragédiához vezethet.

A FŐKÉTÜSZ marad a fővárosi kéményseprő-ipari szolgáltató

A Fővárosi Közgyűlés 2016. január 27-i döntése értelmében továbbra is a FŐKÉTÜSZ Kft. látja el a kéményseprő-ipari közszolgáltatást Budapesten. A Társaság a jövőben is biztosítja a budapesti ügyfelek számára jelenleg is elérhető kényelmi szolgáltatásokat.

2016-tól CO-riasztók értékesítésével bővül az életvédelmi szolgáltatások köre

Továbbra is magas a sikeres kéményellenőrzések aránya a fővárosban. A gyilkos gáz okozta mérgezéses balesetek elkerülése érdekében a FŐKÉTÜSZ 2016-től megkezdi világszínvonalú szén-monoxid riasztók értékesítését.

Az adatok alátámasztják az új feladatok szükségességét

A 2014-es fővárosi statisztikák egyértelműen bebizonyítják, hogy a 2015-től bevezetett új kéményseprő-ipari feladatoknak kiemelt szerepe van a szén-monoxid mérgezések megelőzésében.

Információ új kazánok telepítéséről

Társaságunk jelenleg minden égéstermék-elvezetésére szolgáló készülékkel kapcsolatos megrendelést befogad, ugyanakkor javasoljuk, hogy a kivitelezés megkezdése előtt mindenképpen vegye fel a kapcsolatot gázszolgáltatójával.